Filmavond "I, Daniel Blake'

Locatie

Sint-Martinuskerk Loppem
Dorp
België
51° 16' 8.0364" N, 4° 42' 45.9756" E

‘I, Daniel Blake’ is een Brits-Franse dramafilm uit 2016 onder regie van Ken Loach. De film ging op 13 mei in première op het filmfestival van Cannes en won de Gouden Palm.

 

Daniel Blake is een 59-jarige meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Na een hartinfarct heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij maakt kennis met de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Katie heeft om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen naar een flat 450 kilometer verderop moeten verhuizen. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie, doordat ze gevangen zitten in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.

 

Daniel kan volgens zijn artsen nog niet werken, maar volgens de instanties wel. Hij gaat in beroep, maar moet om in de tussentijd een uitkering te hebben, solliciteren. Hij krijgt een aanbod om te komen werken, maar voelt zich ten behoeve van zijn gezondheid genoodzaakt dit af te slaan.

Bij het beroep maakt hij een goede kans op succes, maar vlak voor de zitting krijgt hij door alle spanning en opwinding nog een hartinfarct, nu fataal.

Datum: 
donderdag, 23 november, 2017 - 19:00
Locatie: 
Sint-Martinuskerk Loppem
Afbeelding: