Oost-Vlaanderen

Woonavond Oost (Sint-Amandsberg)

woondag

We maken op een ludieke manier kennis met de woonproblematiek en we ontdekken hoe welzijnschakelgroepen werken aan beter wonen voor iedereen door kennis te maken met hun inspirerende praktijken.

Programma: 

Poppentheater Pedrolino

‘Koning zoekt woning’ - Koning Filip zoekt een woning nadat hij tijdens een revolutie werd afgezet. In de voorstelling wordt de schrijnende woonproblematiek aan de kaak gesteld, de makers haalden daarvoor hun inspiratie onder andere uit de welzijnsschakels.

Inspirerende praktijken rond wonen

Hoe kan je als welzijnsschakelgroep, met je beperkte tijd en middelen, rond wonen werken? Hoe kan je mensen in armoede ondersteunen om op te komen voor hun woonrechten? Waar kan je terecht voor ondersteuning? We maken kennis met een aantal inspirerende praktijken van verschillende welzijnsschakelgroepen.

Voor wie?
Iedereen van de Welzijnsschakelfamilie, met of zonder armoede-ervaring. De theatervoorstelling gaat met veel humor in op de woonproblematiek. De avond is heel geschikt om met een groep vrijwilligers en bezoekers deel te nemen. 

Wanneer?
dinsdag 14 februari 2023 – 19u30

Waar?
Poppentheater Pedrolino (zaal achter de bibliotheek) Heiveldstraat 350 - 904 Sint-Amandsberg (Spellekenspark). Je kan vlot parkeren in de buurt van de zaal.

De toegang is gratis, we vragen wel om in te schrijven via deze link

Voor vragen kan je terecht bij: 
Valentine De Lannoy – valentine.delannoy@welzijnsschakels.be – 0476 48 01 70 
Lieven De Pril – lieven.depril@welzijnsschakels.be – 0494 34 15 73